Tom Hendrikse

In 2005 ben ik afgestudeerd en sindsdien heb ik overal dieren kunnen helpen. De eerste jaren combineerde ik waarnemingen in Nederland met allerlei buitenlandse avonturen. Van een castratie project in Bosnië tot wildlife capture in Mozambique en Zuid Afrika. Van reproductie bij waterbuffels in Thailand tot werk met Bush meat Chimpansees in Kameroen.

In 2008 ben ik in Dierenpark Amersfoort beland waar ik de veterinaire afdeling heb opgezet en jarenlang heb gewerkt. Aangezien ik aan het eind van de studie nog in Oregon Zoo stage heb gelopen had ik al enige ervaring in dierentuin werk en door de jaren heen heb ik alle voorkomende werkzaamheden verricht. Van operaties en verdoven op afstand tot pathologische secties en preventieve geneeskunde. Als ik 1 ding geleerd heb in deze tijd is dat wel het belang van voeding, huisvesting, dagelijkse verzorging en gedrag bij het gezond houden van dieren. Deze kennis gebruik ik nog elke dag.

In 2017 ben ik weer de praktijk ingegaan waarbij ik mij ook meer ben gaan toeleggen op de sport en werkhonden. Niet zo vreemd, want al vanaf eind jaren '80/ begin jaren '90 ben ik met mijn eigen honden actief. Begonnen in de G&G, Engelse Obedience, behendigheid en flyball, hou ik mij tegenwoordig meer bezig met speur- en pakwerk. Om die reden heb ik mij dan ook verdiept in manuele technieken en Chiropractie en daarnaast de Balans & Coördinatie.  Ook heb ik mij in 2019/20 verdiept in het opleiden van blindengeleidehonden.

Vanaf 2022 neem ik, samen met mijn vrouw Monique, de volgende stap namelijk een eigen praktijk: Dierenartspraktijk Tom's Animals!

 

Monique Hendrikse

Na jarenlang met veel plezier te hebben gewerkt in de financiële sector heb ik in 2013 gekozen om mijn passie te gaan volgen en te gaan werken met dieren. Ik heb toen bewust gekozen om katten gedrag te gaan studeren. In 2016 ben ik afgestudeerd. Het gedrag van katten is heel complex en interessant. In de loop der jaren heb ik al heel veel eigenaren met ongewenst gedrag van hun kat kunnen helpen. Ondertussen ben ik mij ook geen verdiepen in het gedrag van honden en ben in 2020 mijn eigen hondenschool gestart. Ik heb in 2018/2019 ook een opleiding gevolgd voor therapiehond begeleider en het opleiden en werken met therapie honden en bezoekhonden bij instellingen. In 2020 heb ik ook mijn eerste hondje opgeleid als hulphond voor een meervoudig gehandicapt meisje. De interactie tussen mens en dier is zo bijzonder dat ik in 2022 ook bij de DAI academy mijn level 1 ( Dog Assisted Interventions) heb gedaan met mijn honden Zino en Soof. Ondertussen werk ik dan ook met mensen met dementie en niet aangeboren hersenletsel.

  Vanaf 2000 ben ik al vaak meegelopen in een dierenartsenpraktijk maar nooit definitief gekozen om paraveterinair te worden. In 2022 heb ik dan ook deze stap genomen om samen met Tom onze praktijk tot een succes te maken.