28 februari 2024

 

Regelmatig kom ik tegenwoordig honden tegen waarbij simpele dingen als het verrichten van een lichamelijk onderzoek of het geven van een vaccinatie slecht of in het geheel niet mogelijk is. Sommige honden raken in een blinde paniek, anderen zetten agressie in maar in alle gevallen is het voor alle partijen geen leuke ervaring; niet voor de hond, niet voor het baasje en ook niet voor de dierenarts.

Toen ik in 2005 begon als dierenarts kwam iets dergelijks natuurlijk ook wel af en toe voor, maar toch niet in de mate waarin ik het tegenwoordig denk te zien. Gewoon even tandjes kijken en stilstaan voor een injectie was vroeger voor de meeste honden geen enkel probleem.

Dit is dan ook reden waarom we een  'Dierenarts Praktijktraining voor Hond en Baasje' hebben bedacht waarbij stap voor stap gewerkt wordt aan een meer plezierige ervaring tijdens een bezoek aan de praktijk.

 

Patiëntje van de week, 28 februari 2023

 

Joep ging deze week onder het mes. Er moest een bultje verwijderd worden bij deze oude Dibbes. In alle rust hebben we hem verdoofd en geopereerd en hij is daarna weer fijn naar huis gegaan. Altijd wel spannend, zo'n hond van 12 jaar die een operatie moet ondergaan. Toch is het meestal zo gebeurd. Nu alleen van je wond afblijven Joep!

Patiëntje van de week, 17 februari 2023

Dit zijn Buddy de hulphond en zijn 5 jarige baasje Dave. Buddy was van de week in de praktijk toen we hoorde van het nieuws dat de kinder-hartchirurgie in Utrecht gaat verdwijnen! Voor Dave met aangeboren  hart- en longproblemen een zware slag! Hij en zijn ouders zullen in de toekomst ver moeten reizen voor gespecialiseerde hartzorg, ook bij spoed! Deze ijskoude en gewetenloze keuze is onbegrijpelijk! Teken de petitie op #houdhethartcentraal.

 

NB: deze foto is geplaatst met toestemming van J.Mouw

Valentijnsdag, 14 februari 2023

 

Happy Valentine!

Deze twee jonge konijntjes  uit eigen fokkerij vieren het voorjaar en valentijsdag.

 

Dierenartspraktijk Tom's Animals wenst iedereen een fijne Valentijn!

 

Patiëntje van de week, 3 februari 2023

 

Joy is al een wat oudere dame die een actief leven heeft geleid met pakwerk en speuren. Na een sportblessure enkele jaren geleden is ze op een gegeven moment bij ons gekomen voor de chiropractie. Op dit moment doet ze het rustiger aan en komt ze toch alweer een jaar of 2 voor een chiropractie behandeling om haar 'in de benen' te houden. Op die manier kan ze met een aangepast programma toch nog lekker sporten en dat is wat ze het allerleukst vind! En de koekjes van de dierenarts gaan er natuurlijk ook in!

Joy laat zien dat ook oudere honden baat kunnen hebben bij een regelmatige manuele controle van het bewegingsapparaat.

Patiëntjes van de week, 26 januari 2023

Even voorstellen: Tom en Monique! Deze mooie konijntjes waren nieuw bij hun baasjes en werden even onderzocht; of er ook even gekeken kon worden of het mannetjes of vrouwtjes waren. Uitslag: de witte is het vrouwtje (de voedster) en de donkere de man (de rammelaar). Omdat ze ook nog geen naam hadden werden ze naar de dierenarts en paraveterinair genoemd.  De donkere heet nu dus Tom en de witte Monique!

Patiëntje van de week, 16 januari 2023

Deze mooie zwarte dobermann pup is nu 2 weken oud, vandaag even controle van de 2 zusjes. 2 weken geleden zat het zwarte teefje muurvast in het geboortekanaal. Toen ik met een vinger voelde kon ik het snuitje voelen zonder vruchtblaas eromheen. Verder zat er geen beweging in. Met een weeenopwekker is het gelukt de geboorte weer op gang te brengen en is zij geboren. Vandaag is ze al flink gegroeid: rond de 2 kg! wat een verschil met 2 weken terug!

Patiëntje van de week, 10 januari 2023

 

Louis de teckel had allebei zijn melkhoektanden nog. Ze zaten stevig verankerd achter de volwassen hoektanden. Nu op 1 jarige leeftijd was het toch tijd om ze te trekken.  Louis kreeg een verdoving en natuurlijk een pijnstilling en de melktanden zijn verwijderd. Louis heeft nu weer een gaaf gebit.